Paremiologia catalana comparada digitalPCCD

100 refranys sobre el menjar i el beure. La saviesa popular a taula

Autor:
Fàbrega, Jaume
Any de publicació:
2021
ISBN:
978-84-1356-044-1
Editorial:
Cossetània Edicions
Edició:
Primera
Any de l'edició:
2021
Municipi:
Valls
Col·lecció:
De Cent en Cent
Núm. de la col·lecció:
66
Idioma:
Català
Varietat dialectal:
General
Núm. de pàgines:
312
Data de compra:
10/07/2021
Lloc de compra:
Llibreria la Gralla (Granollers)
Preu de compra:
17 €
Observacions:
100 refranys sobre el menjar i el beure. La saviesa popular a taula 16,50€ Jaume Fàbrega L'origen dels refranys sobre alimentació més populars amb una recepta catalana a cada capítol El refrany és una frase sentenciosa que solem utilitzar en la nostra vida diària per descriure situacions, puntuar converses, etcètera. Els refranys són d'autoria anònima, ja que pertanyen al cabal de la saviesa popular. En aquest llibre, podreu fruir d'unes receptes al·lusives, que recreen aquest món tan variat dels refranys de la taula —aliments, tècniques, alimentació...—, explicades amb el seu origen, la seva història, els productes, la comparació amb altres receptes d'arreu i una elaboració pas a pas. Jaume Fàbrega ha publicat més de 70 llibres, amb 4 enciclopèdies considerades obres de referencia. La seva gran enciclopèdia sobre La cuina catalana és l'obra de referència utilitzada al taller del cuiner Joan Roca, i cuiners com Ferran Adrià –amb qui ha col·laborat–, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Fermí Puig i altres han lloat la seva aportació. https://lafinestralectora.cat/wp-content/PDFS/cossetania/tasts/Tast%20100%20refranys%20sobre%20el%20menjar%20i%20el%20beure.pdf.