Paremiologia catalana comparada digital

Fer xocolata

13 recurrències en 3 variants. Primera citació: 1803.

Fer xocolata

1 font, 1805.
F. formar èl xocolater la pasta axí dita.
Equivalent en castellà: Labrar chocolate.
F. formar èl xocolater la pasta axí dita.
Equivalent en llatí: Massam chocolatae formare.
F. vulg. desferlo, ó liquidarlo per péndrerlo.
Equivalent en llatí: Chocolatam diluere.
F. vulg. desferlo, ó liquidarlo per péndrerlo.
Equivalent en castellà: Deshacer el chocolate.

Fer xocolate

1 font, 1803.
Sinònim: V. Xocolate.

Fèr xocolate

1 font, 1839.
Fr. Dexatar ab aigua la pasta de aquest nom fèndne la beguda pera péndrerla.
Equivalent en llatí: Chocolatam diluere.
Fr. Dexatar ab aigua la pasta de aquest nom fèndne la beguda pera péndrerla.
Equivalent en italià: Cuocere la cioccolata.
Fr. Dexatar ab aigua la pasta de aquest nom fèndne la beguda pera péndrerla.
Equivalent en castellà: Deshacer el chocolate.
Fr. Dexatar ab aigua la pasta de aquest nom fèndne la beguda pera péndrerla.
Equivalent en francès: Faire du chocolat.
Fr. Formar ó compóndrer la pasta de aquest nom.
Equivalent en llatí: Chocolatam formare.
Fr. Formar ó compóndrer la pasta de aquest nom.
Equivalent en francès: Faire du chocolat.
Fr. Formar ó compóndrer la pasta de aquest nom.
Equivalent en italià: Fare la cioccolata.
Fr. Formar ó compóndrer la pasta de aquest nom.
Equivalent en castellà: Labrar chocolate.