1. L'enciam ben salat, força vinagre, ben oliat, per mans de boigs remenat (2006, 1 font)Festa.cat (2006): Festa.cat «Dites catalanes populars». Web.
2. L'enciam fort i salat, molta aigua i ben oliada (1951, 3 fonts)Amades i Gelats, Joan (1951): Folklore de Catalunya. Cançoner «Refranys del menjar i del beure», p. 1061. Editorial Selecta-Catalonia.Festa.cat (2006): Festa.cat «Dites catalanes populars». Web.Parés i Puntas, Anna (1999): Tots els refranys catalans «VII. Els aliments. El menjar», p. 319. Edicions 62.
3. L'enciam fort i salat, molta aigua i ben oliat (2006, 1 font)Daban, Àngel (2006): www.angeldaban.com - Dites i refranys «Dites sobre el menjar i el beure». Web.
4. L'enciam salat, poc vinagre i ben oliat (1951, 5 fonts)Amades i Gelats, Joan (1951): Folklore de Catalunya. Cançoner «Refranys del menjar i del beure», p. 1061. Editorial Selecta-Catalonia.Daban, Àngel (2006): www.angeldaban.com - Dites i refranys «Dites sobre el menjar i el beure». Web.Festa.cat (2006): Festa.cat «Dites catalanes populars». Web.Gargallo Gregori, José (2008): El refranyer, per José Gargallo Gregori «Vi». Web.Parés i Puntas, Anna (1999): Tots els refranys catalans «VII. Els aliments. El menjar», p. 319. Edicions 62.
5. L'enciam, ben salat, força vinagre, ben oliat, per mans de boig remenat (2006, 1 font)Daban, Àngel (2006): www.angeldaban.com - Dites i refranys «Dites sobre el menjar i el beure». Web.
6. L'enciam, ben salat, força vinagre, ben oliat, per mans de boigs remenat (1951, 2 fonts)Amades i Gelats, Joan (1951): Folklore de Catalunya. Cançoner «Refranys del menjar i del beure», p. 1061. Editorial Selecta-Catalonia.Parés i Puntas, Anna (1999): Tots els refranys catalans «VII. Els aliments. El menjar», p. 319. Edicions 62.