Amades i Gelats, Joan (1951): Folklore de Catalunya. Cançoner «Refranys geogràfics. Catalans», p. 1217. Editorial Selecta-Catalonia.
A Reus, ganxets
20 recurrències en 7 variants. Primera citació: 1924.
A Reus, ganxets
6 fonts, 1928.
Diuen que, quan van inaugurar el campanar gòtic (63 m alt i 12 m ample) annex a l'església prioral de Sant Pere, hi van penjar dalt de tot un ase amb un ganxo perquè pogués veure la magnitud de l'obra. Trobem aquest malnom, per exemple, en la corranda que diu: «A Reus, tots són ganxets; a Tarragona, pelacanyes; a Vallmoll són ceballots, i a Valls, rabassaires.».
Per ganxets, a Reus
6 fonts, 1988.
A Reus són ganxets
3 fonts, 1924.
Lloc: Vilanova.
Lloc: Reus i comarca.
Font: Etnografia de Reus i la seva comarca. El Camp, la Conca de Barberà, el Priorat (Ed. Altafulla, Barcelona, 1990).
Enviats per Antoni Gimeno Vidal.
Lloc: El Camp, la Conca de Barberà, el Priorat.
A Reus ganxets
2 fonts, 2012.
A Reus, Ganxets
1 font, 1937.
Dicten que al cim del famós campanar i a la part de fora hi ha un gros ganxo d'on, el dia de la inauguració d'aquell campanar, van penjar un ase perquè pogués veure i admirar la gran magnitud de l'obra. El ganxo encara es conserva per si convé penjar-hi un altre ase. D'ací també la dita A Reus, enganxen. Malgrat la seva inversemblança ho havem d'acceptar.
Sinònim: A Reus, enganxen.
Lloc: Reus (Baix Camp).
Els de Reus són ganxets
1 font, 1992.
Sinònim: A Reus, els cavallerets porten perruca i espasa | A Reus són ganxets, / a Tarragona pelaanyes, / i a la Selva embusteros, / gambairots i xerraires.
Els de Reus, els del ganxet
1 font, 2014.
Malnoms.