Amades i Gelats, Joan (1951): Folklore de Catalunya. Cançoner «Refranys del menjar i del beure», p. 1057. Editorial Selecta-Catalonia.
L'escudella calenta tempera el ventre
14 recurrències en 7 variants. Primera citació: 1915.
L'escudella fa bon ventre
6 fonts, 1915.
Quant a la valor nutritiva de l'escudella.
De: Perramon i Oliva, Joan (1918-19).
Lloc: Girona.
L'escudella calenta tempera el ventre
3 fonts, 1951.
L'escudella calenta retorna el ventre, però si no ho és no val res
1 font, 1978.
El brou és greixós i gelatinós i quan es refreda pren una espessor i pastositat que el fan ingrat i desafecte. En rescalfar-se es torna a fer líquid, però els paladars refinats creuen que perd molt sabor.
L'escudella calenta tempera al ventre
1 font, 2006.
L'escudella calenta, si no alimenta, escalfa el ventre
1 font, 1985.
Lloc: Torroella de Montgrí (Baix Empordà).
L'escudella calenta, tempera el ventre
1 font, 1978.
El brou és greixós i gelatinós i quan es refreda pren una espessor i pastositat que el fan ingrat i desafecte. En rescalfar-se es torna a fer líquid, però els paladars refinats creuen que perd molt sabor.
L'escudella és el llevat del ventre
1 font, 1978.
Quant a la valor nutritiva de l'escudella.