Paremiologia catalana comparada digital

A l'estiu menjar calent no és gaire bon aliment

16 recurrències en 3 variants. Primera citació: 1951.

A l'estiu menjar calent no és gaire bon aliment

9 fonts, 1951.
L'escudella sobrera del migdia menjada al vespre se l'anomena mistosa i hom sent displicència per menjar-ne, cas estrany atès el sentit de gran economia del nostre poble. La desfecció per l'escudella rescalfada de l'un àpat per l'alter hi queda reflectida.
Millor menjars refrescants amb la calor.
Aquest sobretot tenia sentit quan no hi havia aires condicionats, perquè avui dia tot entra prou bé si tenim la sort de tenir-ne un. Tanmateix, seguim associant els àpats d'estiu amb plats freds com les amanides, el gaspatxo, l'esqueixada, el meló amb pernil, l'ensaladilla russa, el còctel de gambes…
Quan fa calor convé menjar aliments freds i lleugers.

A l'estiu menjar calent no és molt bon aliment

4 fonts, 2008.
Menjar de calent quan fa calor abelleix ben poc i s'ingereix en poca quantitat.

A l'estiu, menjar calent no és gaire bon aliment

1 font, 2008.
I hom no en té tampoc ganes.