Paremiologia catalana comparada digitalPCCD

Pel maig, sardina a la brasa i bon vi a la tassa

18 recurrències en 4 variants. Primera citació: 1951.

Pel maig, sardina a la brasa i bon vi a la tassa

14 fonts, 1983.
És creença en aquest temps que la sardina és indigesta.
De: Amades, Joan.
Lloc: Bages.
Cal menjar-les cuinades amb el foc just, deixant la pell cuita però la carn blanca, en el punt de no treure sang. I s'han d'acompanyar amb un bon vi. Els experts en aquest tipus de menges recomanen digerir les sardines amb compte, reposant-les, per tal d'evitar indigestions.

Pel maig sardina a la brasa i bon vi a la tassa

2 fonts, 2008.
Els mariners a bord beuen el vi en passa.
Lloc: Dénia.
Altres comunitats assenyalaven que, al febrer, comença el temps de la sardina, peix fonamental en la dieta i l'economia marineres.
Font: Lemos 2008:57.

Pel maig, / sardina a la brasa em faig

1 font, 1974.
Lloc: Catalunya del Nord.

Pel maig, sardina a la brassa i bon vi a la tassa

1 font, 1951.