Amades i Gelats, Joan (1951): Folklore de Catalunya. Cançoner «Refranys de pagès», p. 1043. Editorial Selecta-Catalonia.
Vinya podada, bona cepada (o gran raïmada)
22 recurrències en 5 variants. Primera citació: 1951.
Vinya podada, bona cepada
10 fonts, 1951.
Amb la poda els òrgans productius dels arbres, es tornen més vigorosos i productius, essent la fruita de més qualitat. La reducció del nombre de borrons a alimentar, augmenta la quantitat de saba que arriba a cada un dels borrons que resten, és per això que les noves brotacions seran mé sproductives i vigoroses. La fruita de bona qualitat s'obté sobre fusta jove i que la fruita sobre fusta de tres anys o més és sempre de pitjor qualitat.
Vinya podada, gran raïmada
9 fonts, 1951.
Recomana no oblidar-se de podar la vinya o les parres.
Vinya podada (o ben cavada), gran raïmada
1 font, 2009.
Vinya podada, / bona anyada
1 font, 1977.
Lloc: Catalunya del Nord.
Vinya podada, bona cepada (gran raïmada)
1 font, 2008.
Lloc: Bages.