Paremiologia catalana comparada digital

Vinya podada, bona cepada (o gran raïmada)

22 recurrències en 5 variants. Primera citació: 1951.

Vinya podada, bona cepada

10 fonts, 1951.
Amb la poda els òrgans productius dels arbres, es tornen més vigorosos i productius, essent la fruita de més qualitat. La reducció del nombre de borrons a alimentar, augmenta la quantitat de saba que arriba a cada un dels borrons que resten, és per això que les noves brotacions seran mé sproductives i vigoroses. La fruita de bona qualitat s'obté sobre fusta jove i que la fruita sobre fusta de tres anys o més és sempre de pitjor qualitat.

Vinya podada, gran raïmada

9 fonts, 1951.
Recomana no oblidar-se de podar la vinya o les parres.

Vinya podada (o ben cavada), gran raïmada

1 font, 2009.

Vinya podada, / bona anyada

1 font, 1977.
Lloc: Catalunya del Nord.

Vinya podada, bona cepada (gran raïmada)

1 font, 2008.
Lloc: Bages.