Amades i Gelats, Joan (1951): Folklore de Catalunya. Cançoner «Refranys del menjar i del beure», p. 1054. Editorial Selecta-Catalonia.
Carn d'avui, pa d'ahir i vi d'antany, salut per tot l'any
29 recurrències en 10 variants. Primera citació: 1915.
La carn d'avui, el pa d'ahir i el vi com més anys pugui tenir
8 fonts, 1951.
Carn d'un dia, pa de dos, vi d'un any, salut per tot l'any
6 fonts, 1951.
Carn d'avui, pa d'ahir i vi d'antany, salut per tot l'any
2 fonts, 1930.
Refranys amb tècnica metonímica.
Carn d'un dia, pa de dos, vi d'un any i salut per tot l'any
2 fonts, 2011.
Cada aliment té la seua data òptima de consum.
Carn d'avui pa d'ahir, vi d'antany, salut per tot l'any
1 font, 1915.
De: Artigues i Sirvent, Ramon (1921-22).
Lloc: Lleida.
Carn d'avui, pa d'ahir i vi d'antany; salut per tot l'any
1 font, 2008.
Carn d'avui, pa d'ahir, vi d'antany salut per tot l'any
1 font, 1978.
Tirar carn a l'olla és indici de riquesa i de benestança, els pobres no n'hi tiraven pas més que en les festes assenyalades.