El maig deixa l'ordi granat i el blat espigat

16 recurrències en 3 variants.

1. El maig deixa l'ordi granat i el blat espigat (1951, 11 fonts)

Dels fruits d'aquest temps.

Amades i Gelats, Joan (1983): Costumari català III «Maig. La vida al camp», p. 498. Salvat, S.A. de Ediciones.
Amades i Gelats, Joan (1951): Folklore de Catalunya. Cançoner «Refranys del calendari. Maig», p. 978. Editorial Selecta-Catalonia.

Lloc: Garrigues.

Bellmunt i Figueras, Joan (1987): Les Garrigues III. Refranys «Refranys recollits a les Garrigues. Maig», p. 51. Editorial Virgili & Pages.

Pel maig ja ens trobem a l'època de la maduració (el cicle de l'ordi és més curt que el del blat).

Catafal Roca, Joan (1984): Interpretació científica d'aforismes, frases fetes i creences populars relacionades amb l'agricultura «14. Els cereals. 14.2. L'ordi (Hordeum vulgare)», p. 176. Manuscrit.
Daban, Àngel (2006): www.angeldaban.com - Dites i refranys «Dites i refranys sobre el calendari de l'any. Dites i refranys de l'any. Maig». Web.

Lloc: Alt Pirineu.

Farràs i Muntó, Elvira (1998): Ribera amunt són les boniques «IV. El món natural. El curs de l'any. Maig», p. 99. Garsineu Edicions.

Calendari agrícola i ramader. A les comarques càlides comença la sega dels ordis precoços, així com l'aprofitament d'alfals i ferratges que es consumeixen en fred o en fenc. Neteja de males herbes.

Gimeno, Antoni; Roure, Amadeu (1983): Maig. N. 67 «Refranys i Tradicions d'un Mes», p. 60. Graó Editorial.
Parés i Puntas, Anna (1999): Tots els refranys catalans «El calendari. Maig», p. 120. Edicions 62.

Lloc: Pla de l'Estany.

Plana i Payraló, Miquel; Puntí i Sants, Teresa (1990): Dites i refranys populars de la comarca del Pla de l'Estany «Èpoques de l'any», p. 42. Ajuntament de Banyoles.

Lloc: Bellvís.

Salvia, Ramon (2010): Carrilet, 208 (1/9/2010) «Refranys populars», p. 42. Revista Carrilet.

Lloc: Bellvís.

Salvia, Ramon (2011): Carrilet, 213 (1/7/2011) «Refranys populars», p. 49. Revista Carrilet.

Un projecte de:

dites.cat

Logo de Softcatalà

Ajudeu-nos a millorar

Email de contacte