Biosca, Mercè; Cornadó, Maria-Pau (2003): El refranyer de Joan Viladot «II. L'alimentació. El menjar i el beure», p. 24. Pagès Editors.
Un pa a la post i cansalada al rebost
22 recurrències en 3 variants. Primera citació: 1980.
Un pa a la post i cansalada al rebost
15 fonts, 1982.
Semàntica dels connectius: i = al mateix temps (caràcter temporal).
(Explicat amb més detalls a l'original).
Lloc: Alt Pirineu.
El pa és més sa que el greix de porc.
Lloc: Torroella de Montgrí (Baix Empordà).
Lloc: Vall de Cabó (Alt Urgell).
Lloc: Penedès.
Pa a la post i un bon pernil al rebost
5 fonts, 1980.
Lloc: País Valencià.
Post: Peça de fusta plana, de secció rectangular, molt més llarga que ampla, on es posava el pa abans de coure'l. Rebost: Lloc de la casa on es guarden els queviures.
Lloc: País Valencià.
Lloc: Ribera.
El pa a la post i la cansalada al rebost
1 font, 1998.
Lloc: Alt Pirineu.