Paremiologia catalana comparada digital

Pa sense segó, digues-li midó

11 recurrències en 9 variants. Primera citació: 1898.

Pa sense sagó, digue-li midó

2 fonts, 1999.
Si se suprimeix el segó el midó passa a ser el component més important.

Pa sense segó, digues-li midó

2 fonts, 1992.

Pa sense gens de segó dígali midó

1 font, 1898.

Pa sense sagó / diga-li midó

1 font, 1970.

Pa sense segó dis-li midó

1 font, 1992.
El segó s'aprofitava per fer pa o, sol o barrejat amb deixalles domèstiques, per a pinso dels animals de corral.

Pa sense segó, dígali midó

1 font, 1900.
Equivalent en castellà: Pan sin salvado ni rollón (prims), llámale almidón.

Pa sense segó, digue-li midó

1 font, 1951.

Pa sense segó, digueu-li midó

1 font, 1969.
Equivalent en francès: Pain sans son, appelez-le amidon.
Lloc: Catalunya del Nord.

Pa sense segó, dis-li midó

1 font, 1992.
El pa fet amb farina blanca sempre ha estat el preferit per les classes socials més elevades, encara que alimentíciament sigui inferior que el pa moreno.